Ditjes en Datjesblabla

Interieur met eigenbouw luidspreker inbouw op de plek waar een kaarttas zat.

Onder de radio zit een plc'tje die de standkachel bestuurd.
Dit is gemaakt van mdf hout die dezelfde vorm heeft als de kaarttas, overtrokken met echte matra bekleding.
Een el-cheapo cruise control. Er komt een kabeltje uit die ik aan het gaspedaal heb vastgemaakt. Normaal hoort die aan de gasklep vast te zitten, maar daarvoor is de kabel te kort. Als je de schakelaar op ON zet, houdt de kabel de gaspedaal vast. Erg simpel...En waardeloos.
Plaats voor de krik. Zit vast met een vleugelmoer.
Een standkachel van Eberspacher. Het pompt benzine op uit de tank en gebruikt dat om met een heater de koelwater te verwarmen. Het zet ook automatisch de ventilator aan.
Ik heb het aangesloten op een plc'tje. Die is zo geprogrammeerd, dat de kachel aangezet kan worden met een afstandsbediening of met een tijdklok of handmatig. Na 25 minuten gaat het weer vanzelf uit. Ideaal! Nooit meer instappen met beslagen of bevroren ramen en de auto is al heerlijk warm.
Geimproviseerde hefbrug.
Normaal verlagen mensen hun auto. Maar ik verhoog het juist! Met een kunststof vulring onder de veerschotel. Zo heb ik wat meer bodemspeling.
De stabilisatiestang zit vast met kogelkopjes inplaats van de rubberen dingen van matra.
Mijn versie van een lagerpers. Gebruikt om de toyota versnellingsbak te reviseren.
Balanceren van de voorvering. Het is nu zo afgesteld, dat beide voorwielen dezelfde druk hebben. Dit is gedaan met goedkope weegschalen van de blokker. Met de houten balken krijgen de weegschalen n derde van het gewicht, anders is het veel te zwaar voor ze.
Tweedehands gotti velgen gekocht die op een alfe zaten. Ik heb ze laten stralen en poedercoaten. Het resultaat mag er zijn. De nieuwe rode gotti kapjes horen bij deze velgen, maar eigenlijk past het er niet bij, maarja, het zijn tenslotte wel gotti's
Nieuwe bandjes.

Dunlop SP Sport Fast Response 195/50 R15 voor

Dunlop SP Sport 9000 205/55 ZR15 achter
Nieuwe koplampjes. De grote ronde koplamp wordt vervangen door twee cateye's. En voor grootlicht en n voor dimlicht. Het komt in een RVS behuizing.
De lampen komen van louis.de motor accesoires
De rvs behuizing wordt vastgelijmt aan de polyester koplamphuis.
De omhoogklapstang met een nieuw draaipunt, zodat de koplamp de helft minder ver opklapt. Het afstellen van de lampen gaat door het draaipunt iets hoger of lager te zetten.
En dan is dit het resultaat. De glimmende boutjes zijn inmiddels weggestopt achter zwarte kapjes. De lampen geven goed licht en de apk is geen probleem.Home